Ta bort Instagram konto – så gör du

2024-05-24

Ta bort Instagram konto

När det kommer till att ta bort ett Instagram konto finns det olika sätt att gå tillväga. Det första alternativet är att permanent radera ditt konto, vilket innebär att all din information och alla dina bilder tas bort för alltid. Men du kan även välja att tillfälligt inaktivera ditt konto, vilket betyder att ditt konto förblir intakt men är osynligt för andra konton tills du väljer att återaktivera det.

Hur tar man bort Instagram konto?

Att ta bort sitt Instagram-konto kan göras på två olika sätt, beroende på om du som sagt vill göra det permanent eller tillfälligt. Nedanför ser du en steg-för-steg guide för respektive sätt att ta bort ett Instagram konto.

Radera ditt Instagram konto permanent

1. Besök Instagrams webbsida. För att kunna radera Instagram konto permanent måste du besöka Instagrams webbsida. Du kan inte ta bort ditt konto i Instagram-appen.

2. Logga in på ditt konto. Ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in på ditt konto.

3. Gå till Kontocenter. Gå först till inställningar och tryck sedan på ”Kontocenter”. När du är där trycker du på ”Personuppgifter”, och efter det ”Kontoägarskap och kontokontroll”.

4. Välj anledning till borttagning. När du har gjort det trycker du på knappen där det står ”Inaktivera eller ta bort”. Här väljer du att du vill ta bort kontot permanent och sedan blir du även tvungen att skriva en anledning varför du vill ta bort kontot.

5. Bekräfta borttagningen. Klicka på knappen som säger att du vill ta bort ditt konto permanent, och bekräfta det genom att skiva in ditt lösenord igen. Detta steg fullbordar processen och ditt konto kommer att raderas för alltid.

Inaktivera tillfälligt ditt konto på Instagram

1. Logga in på Instagram via webbläsare. Öppna en webbläsare på din mobil eller dator och logga in på ditt Instagram-konto. Precis som med permanent borttagning kan du inte ta bort ditt konto tillfälligt på appen.

2. Gå till din profil. Klicka på din profilsymbol och gå in på inställningar. Tryck sedan på ”Kontocenter”.

3. Navigera till Kontoägarskap och kontokontroll. Klicka först på ”Personuppgifter, och sedan på ”Kontoägarskap och kontokontroll”. Här väljer du ”Inaktivera eller ta bort”.

4. Ange anledning och lösenord. Nu väljer du att ta bort kontot tillfälligt och sedan behöver du även välja en anledning till varför du vill inaktivera ditt konto. Efter att ha valt en anledning, fyll i ditt lösenord.

5. Bekräfta inaktiveringen. Tryck på knappen för att tillfälligt inaktivera Instagram kontot. Detta kommer att göra din profil och ditt innehåll osynligt tills du väljer att aktivera det igen.

Så återaktivera ditt konto på Instagram

Om du har inaktiverat ett Instagram konto, kan man som sagt även återaktivera det. Här är en steg-för-steg guide hur man gör det:

1. Öppna Instagram-appen eller webbläsaren. För att börja processen med att återaktivera ditt konto, öppna Instagram-appen på din mobil eller gå till Instagrams webbsida via en webbläsare.

2. Logga in på ditt konto. Ange ditt användarnamn och lösenord i inloggningsfältet.

3. Återaktivering sker automatiskt. När du har fyllt i dina inloggningsuppgifter och tryckt på ”Logga in”, kommer ditt konto automatiskt att återaktiveras. Din profil, dina bilder och all annan data kommer att vara synliga igen precis som tidigare.

Fler artiklar

Lättskött kort frisyr dam

Lättskött kort frisyr dam

Att ha en lättskött kort frisyr dam kan vara både praktiskt och stilfullt för många kvinnor. Korta frisyrer kräver oftast mindre tid och...

Kort frisyr kille barn

Kort frisyr kille barn

Att välja en frisyr för ditt barn kan vara en rolig men svår utmaning. Kort frisyr kille barn är populärt bland många killar och det finns många...

Hur långt är Sverige?

Hur långt är Sverige?

Sverige är ett land med vacker natur, från skogarna i söder till bergen i norr. Men hur långt ät Sverige egentligen?. Svaret är att Sverige är 1 572...