Kort frisyr kille barn

2024-05-27

Kort frisyr kille barn

Att välja en frisyr för ditt barn kan vara en rolig men svår utmaning. Kort frisyr kille barn är populärt bland många killar och det finns många olika stilar att välja mellan. Detta kan såklart i sin tur göra valet av frisyr aningen klurigt för föräldrarna eller barnet själv.

För att hjälpa er har vi tagit fram en lista med olika korta frisyrer för pojkar. Oavsett vilken typ av frisyr du letar efter, hoppas vi att vi kan hjälpa dig hitta rätt i denna artikel.

Hitta en bra frisör

Att hitta en bra frisör är ett viktigt första steg mot att få en fin frisyr. Om du inte redan har en frisör som du och ditt barn brukar gå till, kan det vara klokt att fråga vänner, familj eller kollegor om rekommendationer.

Det är även klokt att söka på nätet för att få tips, t.ex. som du kommer få i denna artikel. Pinterest är i övrigt en grym källa för att få inspiration för olika frisyrer om du och ditt barn vill klippa sig.

9 stycken kort frisyr kille barn

Det finns som sagt massor av korta frisyrer till pojkar som man kan välja mellan. Här nedanför har vi sammanställt en lista på 9 st kort frisyr kille barn som alla är super-snygga.

Buzz Cut

Buzz cut är en av de kortaste frisyrerna och kräver ingen styling på något sätt. Håret klipps jämnt över hela huvudet med en rakapparat, vanligtvis med en mycket kort längd. Detta ger en ren och enkel look som är lättskött.

Crew Cut

Crew cut är en annan populär pojkfrisyr där håret är något längre på toppen än på sidorna och bakhuvudet. Toppen kan stylas med lite vax eller gelé, medan sidorna och nacken är helt rakade.

Side Part

Näst på tur är Side part. Denna frisyr är klippt kort på sidorna och något längre på toppen, med en tydlig bena på ena sidan. Frisyren stylas oftast med en lite hårgelé eller vax.

French Crop

French crop är en modern och trendig frisyr där håret är rakat på sidorna och bakhuvudet, medan toppen hålls något längre och har en lugg. Detta ger en cool stil som även är enkel att ta hand om.

Caesar Cut

En annan kort pojkfrisyr är Caesar Cut. Denna frisyr är väldigt likt French Crop, men den stora skillnaden är att håret och luggen är lite kortare på en Caesar Cut. Men i övrigt är den väldigt likt French Crop, med rakade sidor och bakhuvud.

High and Tight (Militärfrisyren)

High and tight är en frisyr som ofta ses inom militären, där sidorna och bakhuvudet är rakade, medan toppen hålls något längre. Denna frisyr ger ett tufft och självsäkert utseende.

Undercut

Undercut är en frisyr där håret på toppen av huvudet är betydligt längre än sidorna och bakhuvudet, vilket skapar en tydlig kontrast. Denna stil kan varieras mycket beroende på hur långt håret på toppen är och hur man väljer att styla den.

Spiky Hair

Detta är en ungdomlig frisyr där håret är klippt kort men med tillräcklig längd för att kunna stå uppåt med hjälp av gelé eller vax. Sidorna och bakhuvudet är normalt sätt väldigt kort, i princip rakade.

Faux Hawk

Faux hawk är en mildare variant av mohawk där håret på sidorna är kortklippt, medan håret på toppen är längre och pekar uppåt i en smal linje längs mitten av huvudet.

Viktigt att tänka på innan du väljer frisyr

Innan du väljer frisyr för ditt barn, är det viktigt att tänka på några faktorer som kan påverka hur bra frisyren passar.

Huvudform

Olika frisyrer passar olika huvudformer. Till exempel kan en rund huvudform passa bättre med en frisyr som ger lite höjd på toppen för att balansera ansiktsdragen. Det är således viktigt att ha detta i åtanke när man gör sitt val för att resultatet ska kunna bli så bra som möjligt.

Hårtyp

Hårtypen spelar också en stor roll i hur en frisyr ser ut och hålls på plats. Om ditt barn har tjockt och lockigt hår, kan det vara smart att välja en frisyr som är lätt att ta hand om. För tunt och rakt hår kan det vara bättre med en frisyr som ger mer volym och textur.

Hårfärg

Slutligen kan självklar hårfärgen också påverka hur en frisyr ser ut. Det kan vara så att vissa frisyrer ser bättre ut i olika hårfärger, så därför kan detta vara en faktor att tänka på.

Fler artiklar

Lättskött kort frisyr dam

Lättskött kort frisyr dam

Att ha en lättskött kort frisyr dam kan vara både praktiskt och stilfullt för många kvinnor. Korta frisyrer kräver oftast mindre tid och...

Hur långt är Sverige?

Hur långt är Sverige?

Sverige är ett land med vacker natur, från skogarna i söder till bergen i norr. Men hur långt ät Sverige egentligen?. Svaret är att Sverige är 1 572...

Hur lång är kinesiska muren?

Hur lång är kinesiska muren?

Den kinesiska muren är 21 196 kilometer lång och därmed världens längsta mur. Den är en av Kinas mest imponerande och viktiga byggnader och har...