Hur lång är kinesiska muren?

2024-05-27

Hur lång är kinesiska muren

Den kinesiska muren är 21 196 kilometer lång och därmed världens längsta mur. Den är en av Kinas mest imponerande och viktiga byggnader och har funnits i omkring 2 000 år. Muren byggdes för att skydda Kina från fiender, men idag ses den mer som ett kulturarv och turistattraktion.

Kinesiska muren längd

Den kinesiska muren är hela 21 196 kilometer lång. Den byggdes för att skydda Kina mot fiender och sträcker sig genom berg och dalar. Muren har varit en viktig del av Kinas historia ända sedan den byggdes.

Är Kinesiska muren världens längsta mur?

Ja, kinesiska muren är världens längsta mur. Miljoner människor arbetade med att bygga muren, och många av dem dog på grund av de svåra arbetsförhållandena. Detta har lett till att muren även ibland kallas ”världens längsta kyrkogård.”

Hur lång tid tar det att gå kinesiska muren?

En vanlig fråga när det kommer till kinesiska muren är – hur lång tid tar det att gå hela kinesiska muren? Svaret på den frågan är längre än vad de flesta tror.

Det skulle nämligen ta ungefär 17 månader att gå hela kinesiska muren. Detta svar sätter lite bättre perspektiv på hur enorm den kinesiska muren verkligen är.

Rolig fakta om kinesiska muren

Här nedanför listar vi några övriga rolig fakta om den kinesiska muren som du kanske inte kände till.

1 800 år av byggande

Visste du att det tog omkring 1 800 år att färdigställa kinesiska muren? Byggandet av muren började redan år 220 f.kr. under Qin-dynastin och fortsatte genom flera andra dynastier.

Väldigt många trappsteg

Det är svårt att veta exakt hur många trappsteg kinesiska muren har, men det beräknas att det är mer än 10 000. Muren slingrar sig över berg och genom dalar, och vissa delar är väldigt branta. Så om du planerar att gå på muren, var beredd på en rejäl träningsrunda med massor av trappsteg att ta!

Försvarsmur

Den kinesiska muren byggdes för att skydda Kina mot fiender från norr. Genom att bygga en lång och kraftig försvarsmur kunde kineserna hålla fienderna borta och försvara sitt rike.

Muren fungerade också som en signalväg där soldater snabbt kunde varna varandra om ankommande hot. Den blev en viktig del av Kinas försvarsstrategi under många århundraden.

Otroligt många turister

Kinesiska muren är en av världens mest besökta turistattraktioner. Enligt kinesiska myndigheter besöker omkring 100 miljoner människor muren varje år.

Turister från hela världen kommer för att se denna historiska och imponerande mur, vandra längs dess stigar och beundra de fantastiska vyerna.

Fler artiklar

Lättskött kort frisyr dam

Lättskött kort frisyr dam

Att ha en lättskött kort frisyr dam kan vara både praktiskt och stilfullt för många kvinnor. Korta frisyrer kräver oftast mindre tid och...

Kort frisyr kille barn

Kort frisyr kille barn

Att välja en frisyr för ditt barn kan vara en rolig men svår utmaning. Kort frisyr kille barn är populärt bland många killar och det finns många...

Hur långt är Sverige?

Hur långt är Sverige?

Sverige är ett land med vacker natur, från skogarna i söder till bergen i norr. Men hur långt ät Sverige egentligen?. Svaret är att Sverige är 1 572...