Rulla håret med hårspolar – så gör du

2024-10-15

rulla håret hårspolar

Här kommer vi att gå igenom steg för steg hur du enkelt kan rulla håret med hårspolar. Det är ett effektivt sätt för att få fina lockar, oavsett om du vill ha stora mjuka vågor eller mindre lockar. Följ våra instruktioner så kommer du snart att ha den frisyr du drömt om!

Varför använder man hårspolar?

Man använder hårspolar för att skapa lockar och volym i håret på ett enkelt och skonsamt sätt. Spolar till håret har funnits länge och är populära eftersom de kan användas för att skapa olika typer av lockar, från stora till små.

Genom att rulla håret runt spolarna och låta dem sitta i en stund (antingen med värme eller utan), får håret en form som håller länge. Dessutom sliter hårspolar mindre på håret jämfört med värmeverktyg som locktänger, vilket gör dem till ett mer skonsamt alternativ för att uppnå en lockig frisyr.

Storleken på hårspolarna

Hårspolar (även kallat papiljotter) finns i flera olika storlekar, och valet av storlek påverkar vilken typ av lockar du får. Större spolar ger lösa, mjuka vågor och passar bra för dig som vill ha mer volym. Papiljotter kort hår, skapar tajtare och mer definierade lockar som håller längre. När du ska välja storlek är det därför viktigt att tänka på vilken typ av frisyr du vill ha.

En annan sak att tänka på är hårets längd. För att kunna rulla håret runt spolarna måste ditt hår vara tillräckligt långt. Kortare hår passar oftast bäst med mindre spolar, medan längre hår fungerar bra med både stora och små spolar, beroende på vilken effekt du vill uppnå.

Så här gör du för att rulla upp håret – steg för steg

Så hur använder man hårrullar? Här kommer en enkel steg-för-steg-guide som visar hur du rullar upp håret med hårspolar för att få fina lockar:

1. Tvätta och torka håret
Börja med att tvätta håret och låt det torka tills det är fuktigt men inte genomblött. Hårspolar fungerar bäst på fuktigt hår eftersom det håller formen bättre när det torkar.

2. Applicera stylingprodukt
För att få lockarna att hålla längre, applicera en stylingprodukt som mousse eller volymspray i håret. Det hjälper också till att ge extra stadga och volym.

3. Dela upp håret i sektioner
Dela upp håret i mindre sektioner, beroende på hur stora lockar du vill ha. Ju fler sektioner, desto tajtare och mer definierade blir lockarna.

4. Välj storlek på hårspolarna
Välj de hårspolar som passar din önskade frisyr. Använd större spolar för lösa vågor och mindre spolar för mindre lockar.

5. Rulla håret runt spolarna
Ta en hårsektion och börja rulla den runt spolen, från topparna och in mot hårbotten. Se till att håret är jämnt fördelat och att spolen sitter nära hårbotten.

6. Fäst spolarna ordentligt
Använd clips eller de inbyggda fästanordningarna för att hålla spolarna på plats. Det är viktigt att de sitter stadigt så att lockarna blir jämna och fina.

7. Låt håret torka
Låt håret torka helt innan du tar ut spolarna. Du kan antingen låta det lufttorka eller använda en hårfön för att snabba på processen.

8. Ta bort spolarna försiktigt
När håret är helt torrt, ta försiktigt bort spolarna genom att rulla ut dem. Dra inte, eftersom det kan förstöra lockarna.

9. Forma lockarna
Använd fingrarna eller en bredtandad kam för att försiktigt forma lockarna. Avsluta med en lätt hårspray för att fixera frisyren och få lockarna att hålla hela dagen.

Fler artiklar

Brunt hår – allt du behöver veta

Brunt hår – allt du behöver veta

Brunt hår är en klassisk och snygg hårfärg som passar många. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på det mesta du behöver känna till om...

Färga grått hår – så gör du

Färga grått hår – så gör du

Att färga grått hår hemma kan kännas som en utmaning, men sanningen är att det egentligen inte behöver vara så svårt.  I den här artikeln kommer vi...

Vad är balayage?

Vad är balayage?

Balayage är en hårfärgningsteknik där man handmålar färgen direkt på håret med en pensel för att skapa en mjuk och naturlig look. Det gör att färgen...