10 moderna frisyrer för killar – herrfrisyrer 2024

2024-06-11

killfrisyrer 2024

Att skaffa en ny modern frisyr är ett bra sätt för många killar att ge en boost till sitt utseende och självförtroende. Men det kan ibland vara svårt att välja vilken frisyr man vill ha.

För att hjälpa dig på vägen kommer vi i denna artikel att presentera 10 olika killfrisyrer 2024 som både är moderna och väldigt snygga. Förhoppningsvis hittar du en frisyr som du gillar!

1. French Crop

En French Crop är en stilren och enkel frisyr som kännetecknas av kortklippt hår på sidorna och baksidan, medan toppen är något längre och ligger framåt med en kort lugg. Det är en lättskött frisyr som passar de flesta hårtyper och ansiktsformer.

Hur stylear man en French Crop?

Börja med att tvätta håret med vatten (alternativt schampo och balsam också), och sedan torkar du det med en handduk eller hårtork. Ta sedan en liten mängd vax eller gelé, och applicera i håret.

Använd fingrarna eller en kam för att borsta håret framåt så att luggen ligger över pannan. Du kan också rufsa till toppen lite för att ge frisyren mer textur och volym.

För att frisyren ska hålla hela dagen kan du avsluta med lite hårspray över hela huvudet. Se till att frisyren ser jämn och snygg ut från alla vinklar.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Hårvax eller gelé
 • Kam eller borste
 • Hårspray

2. Sidbena

Sidbena är en enkel och stilren frisyr där håret kammas åt ena sidan, vilket skapar en tydlig bena. Håret på den ena sidan av benan är ofta kortare, medan den andra sidan är längre och kammas över för en snygg och ordnad look. Snedbena killar har egentligen alltid varit en frisyr som aldrig sitter fel, så om du vill imponera på någon, pröva denna frisyr!

Hur stylear man en sidbena kille?

Först och främst bör du tvätta håret med vatten, schampo och balsam. Torka sedan håret tills det är lätt fuktigt. Använd en kam för att skapa en tydlig bena på ena sidan av huvudet. Välj den sida som känns mest naturlig för dig.

Sedan tar du en liten mängd av valfri hårprodukt, och applicera den i håret, med fokus på att hålla benan på plats och ge håret en snygg look. Använd en kam för att kamma håret åt sidan, så att benan blir tydlig och håret ligger jämnt. Se till att håret på båda sidor om benan är välkammat och snyggt.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Hårgelé eller vax
 • Kam

3. Trimmat (Buzz cut)

En trimmad frisyr, eller buzz cut som det också brukar kallas, är en mycket lättskött stil där håret är rakat kort över hela huvudet. För att ge frisyren ett extra snyggt utseende kan man välja att ha en skin fade på sidorna och bakhuvudet, där håret gradvis blir kortare tills det är helt rakat mot huden. Detta är en väldigt modern och populär frisyr.

Hur stylear man en trimmad frisyr?

Att styla en trimmad frisyr är mycket enkelt eftersom den är så lättskött. Du behöver inte använda några speciella hårprodukter eller tekniker. Det enda du behöver tänka på är att håll håret rent genom att tvätta det regelbundet med ett bra schampo.

Om du vill att din frisyr ska hålla sig länge kan det också vara smart att besöka frisören regelbundet eller använda en rakapparat hemma för att hålla frisyren trimmad.

Vilka hårprodukter behövs?

De ända hårprodukterna som du behöver för denna frisyr är egentligen bara schampo och balsam. Dessa produkter hjälper håret att hålla sig rent och hälsosamt.

4. Quiff

Quiff är en frisyr där håret är kortare på sidorna och längre på toppen. Det längre håret på toppen borstas upp och bakåt för att skapa lyft och volym. Quiffen kan varieras i längd och volym beroende på personlig stil och hårtyp.

Hur stylear man en Quiff?

Starta med att tvätta håret med schampo och balsam, och sedan torka det tills det är lite fuktigt. Använd en volymgivande mousse eller texturspray och applicera det jämnt i håret. Detta hjälper till att ge håret den volym som behövs för en quiff.

Sedan tar du en hårfön för att torka håret samtidigt som du borstar det uppåt och bakåt. Hårfönens värme hjälper till att fixa formen. Ta en liten mängd hårvax, eller gelé och arbeta in det i håret. Börja vid rötterna och jobba dig uppåt och bakåt, forma håret till önskad quiff.

Använd fingrarna eller en kam för att forma håret till en quiff. Lyft håret vid rötterna och borsta det bakåt för att skapa volym och höjd. För att säkerställa att din quiff håller hela dagen, spraya lite hårspray över hela huvudet.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Mousse eller texturspray
 • Hårfön
 • Borste
 • Hårvax eller gelé
 • Hårspray

5. Slick Back – frisyr kille halvlångt

Denna frisyr kille halvlångt ger är en stilren och elegant look där håret kammas bakåt och hålls på plats med hjälp av olika hårprodukter. Det är en väldigt luftig och fräsch frisyr. Många förknippar denna frisyr med den traditionella backslick-frisyren, men denna frisyr är inte lika riktigt lika slickad som denna.

Hur stylear man en Slick Back?

Du börjar med att tvätta håret, och torka det tills det är lätt fuktigt. Använd sedan en stylingprodukt som gelé eller vax med stark stadga och glans. Fördela produkten jämnt mellan händerna och arbeta in den i håret från rötterna till topparna.

Använd en kam eller fingrarna för att kamma håret bakåt. Börja vid pannan och arbeta dig bakåt, se till att produkten fördelas jämnt och att håret ligger slätt mot huvudet. Om du vill ha extra hållbarhet, använd en hårfön på låg värme medan du fortsätter att kamma håret bakåt.

För att frisyren ska hålla hela dagen, spraya lite hårspray över hela huvudet. Men inte för mycket, då en Slick Back helst ska vara ganska luftig och mjuk. Om du följer dessa steg kommer du bli en riktig backslick man.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Gelé eller vax
 • Kam eller borste
 • Hårfön
 • Hårspray

6. Textured fringe

Textured fringe är en modern och trendig frisyr kort på sidorna långt uppe, med en lugg som faller naturligt över pannan. Luggen är klippt och stylad för att ha en ojämn, texturerad look, vilket ger frisyren ett rufsigt utseende.

Hur stylear man en Textured fringe?

Tvätta håret, och torka det sedan med en handduk tills det är fuktigt. Efter det använder du en texturkräm eller ett vax, och arbetar in den i håret, med fokus på toppen och luggen.

Använd en hårfön på låg till medelvärme medan du använder fingrarna för att rufsa till håret. Detta hjälper till att skapa volym och textur.

Justera håret med fingrarna tills du är nöjd med formen och texturen. Avsluta med hårspray så att frisyren kan hålla hela dagen.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Texturkräm eller vax
 • Hårfön
 • Hårspray

7. Modern Mullet

Näst på tur är en modern Mullet, och detta är en frisyr som kombinerar en klassisk Mullet (kort hår på sidorna och framtill, och långt hår i nacken) med en modern twist. Den moderna versionen inkluderar ofta en skin-fade eller undercut på sidorna, vilket ger en mer modern look.

Hur stylear man en modern Mullet?

Du startar med att tvätta håret med ett bra schampo och balsam. Handdukstorka håret tills det är lite fuktigt. Använd sedan en texturkräm eller vax. Fördela det jämnt mellan händerna och jobba in den i håret.

Använd en hårfön på medelvärme för att skapa volym och form. Använd fingrarna eller en kam för att forma håret på toppen och den långa delen i nacken. Avsluta med lite hårspray, så att frisyren håller sig på plats hela dagen.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Texturkräm eller vax
 • Hårfön
 • Borste eller kam
 • Hårspray

8. Taper Fade

På åttonde plats i vår lista har vi taper fade där sidorna och baksidan klipps kortare och kortare tills de nästan smälter in i huden, medan håret på toppen vanligtvis längre och kan stylas på olika sätt.

Hur stylear man en Taper fade?

Att styla en taper fade beror på vilken typ av hår du har på toppen av huvudet. En taper fade beskriver endast hur håret är klippt på sidorna och bakhuvudet, där det gradvis blir kortare tills det nästan smälter in i huden.

Därför finns det inget exakt svar på hur man stylear en Taper fade, utan det beror på vilken typ av hår man har uppepå huvudet.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Stylingprodukter
 • Hårfön
 • Kam eller borste
 • Hårspray

9. Man bun

Man bun är en frisyr där håret är tillräckligt långt för att knytas upp i en knut eller boll på toppen eller baksidan av huvudet. En modern version av Man bun är att lägga till en undercut på sidorna och bakhuvudet.

Hur stylear man en Man bun?

Tvätta först håret med ett schampo och balsam, och låt det sedan torka naturligt eller använd en hårfön för att torka det snabbare. Borsta eller kamma håret för att avlägsna eventuella tovor och göra det lättare att hantera.

Samla allt hår på toppen eller baksidan av huvudet, och bestäm hur högt eller lågt du vill att knuten ska sitta beroende på din preferens. Vrid håret och rulla det till en ”bun”, och använd en hårsnodd för att säkra knuten.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Borste eller kam
 • Hårsnoddar
 • Hårspray

10. Edgar cut

Det som kännetecknar en Edgar cut är mycket volym på toppen av huvudet och en kort, väldigt rakt klippt lugg. Sidorna och bakhuvudet är oftast klippta i en taper fade, vilket innebär att håret gradvis blir kortare nedåt och skapar en skarp och ren övergång.

Hur stylear man en Edgar cut?

Börja med att tvätta håret med ett volymgivande schampo och balsam, och torka det sedan så att det fortfarande är lite fuktigt. Använd en volymgivande mousse eller texturkräm för att ge håret på toppen extra volym och textur.

Efter det använder du en kam eller fingrarna för att forma den korta, rakt klippta luggen. Se till att den ligger jämnt och rakt över pannan. Avsluta frisyren med lite vax ellr hårspray för att se till att håret håller sig på plats.

Vilka hårprodukter behövs?

 • Schampo och balsam
 • Volymgivande mousse eller texturkräm
 • Kam
 • Hårspray eller vax

Hur vet man vilken frisyr man passar i?

Att veta vilken frisyr som passar en kan vara en utmaning, men det finns några saker att tänka på för att göra valet lättare. Man kan såklart inte veta exakt innan man har testat frisyren, men här är några tips att ha i åtanke.

Hårtyp

Tänk på vilken typ av hår du har – är det tjockt eller tunt, lockigt eller rakt? Vissa frisyrer passar bättre för vissa hårtyper.

Ansiktsform

Din ansiktsform spelar en stor roll i vilken frisyr som passar dig bäst. Ovala ansikten passar i de flesta frisyrer, medan runda ansikten kan dra nytta av frisyrer som ger mer höjd och volym på toppen för att förlänga ansiktet.

Kändisinspiration

Titta på kändisar som du tycker ser bra ut eller som har liknande ansiktsform och hårtyp som du själv. Notera vilka frisyrer de har och hur dessa frisyrer killar kompletterar deras utseende. Det kan ge dig en bra indikation på vilka stilar som kan fungera för dig.

Rådgör med din frisör

har du svårt att bestämma själv vilken frisyr du ska testa så kan sannolikt din frisör med sin erfarenhet  ge professionella råd om vilka frisyrer som kan passa dig baserat på din hårtyp och ansiktsform. De kan också anpassa en frisyr för att bättre passa dina unika drag.

Fler artiklar

Lättskött kort frisyr dam

Lättskött kort frisyr dam

Att ha en lättskött kort frisyr dam kan vara både praktiskt och stilfullt för många kvinnor. Korta frisyrer kräver oftast mindre tid och...

Kort frisyr kille barn

Kort frisyr kille barn

Att välja en frisyr för ditt barn kan vara en rolig men svår utmaning. Kort frisyr kille barn är populärt bland många killar och det finns många...

Hur långt är Sverige?

Hur långt är Sverige?

Sverige är ett land med vacker natur, från skogarna i söder till bergen i norr. Men hur långt ät Sverige egentligen?. Svaret är att Sverige är 1 572...

Hur lång är kinesiska muren?

Hur lång är kinesiska muren?

Den kinesiska muren är 21 196 kilometer lång och därmed världens längsta mur. Den är en av Kinas mest imponerande och viktiga byggnader och har...